به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد رهبر امروز در حاشیه انعقاد تفاهم نامه روسای دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران در پاسخ به سئوال خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: برای اختصاص اعتبار به طرح توسعه دانشگاه تهران جهت خریداری املاکی که در محدوده طرح توسعه قرار دارند اما هنوز خریداری نشده اند با دولت و مجلس مشورت می کنیم اما دانشگاه تهران با شهرداری و نهادهای دیگر وارد برنامه ریزی شده است.
رئیس دانشگاه تهران افزود: طرحی در حال برنامه ریزی است که بر اساس آن زیرگذر میدان ولیعصر (عج) تا میدان توحید ایجاد شود و فضای بالای آن (بلوار کشاورز) محل عبور و مرور ماشینها نباشد و پیاده رو باشد و بتوان پارک لاله را نه به دانشگاه تهران بپیوندد بلکه یک فضای علمی در آن ایجاد شود، البته اینکه این طرحها تا چه حد عملیاتی شود مشخص نیست.
وی با بیان اینکه قطعا تحریمها بی تأثیر نیست، افزود: تنها موردی که ممکن است در تحقیقات دانشگاهها اثر سوء بگذارد مسئله تجهیزات است.
فرهاد رهبر درباره تأثیر تحریمهای علمی در حرکت علمی کشور گفت: قطعا تحریمها می تواند اثرگذار اما با توجه به حضور دانشجویان و فارغ التحصیلان ایرانی در عرصه های بین المللی دسترسی به آخرین یافته ها و تحقیقات علمی برایمان خیلی دشوار نیست.
وی یکی از موانع بزرگ پژوهش در کشور را بودجه پژوهش عنوان کرد و گفت: میزانی که در بودجه عمومی کشور که برای دو وزارتخانه علوم و بهداشت در نظر گرفته شده است بودجه ای نیست که بتواند حرکتی جدی را در دو دانشگاه ایجاد کند اما مصوباتی در بند 26 بودجه سال 87 وجود دارد که عنوان کرده شرکتهای دولتی یک درصد از درآمد عملیاتی خود را صرف تحقیقات کنند که برآورد می شود این میزان برابر سه هزار و 500 میلیارد تومان باشد اما قاعدتا این رقم عملیاتی و انجام پذیر نیست.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در رتبه بندی دانشگاههای دنیا دانشکده های مهندسی و علوم دانشگاه تهران رتبه 350 را کسب کرده است، گفت: دانشگاه تهران در زمینه مهندسی فاصله جدی و قابل قبولی با سایر دانشگاههای کشور دارد.
نظر شما